Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

«У нас над Конституцією знущання робили абсолютно всі президенти, і сьогодні це робиться. Коли управління державою йде з одного Офісу Президента, Зеленський і кілька людей, і фактично зруйнована незалежність гілок влада, що законодавчої, що виконавчої, що судової, це абсолютно неправильно», - заявляє Михайло Поживанов.

На його думку, Україна стала вже практично президентською республікою, тому що ми не бачимо ролі парламенту сьогодні, а уряд навіть свої законодавчі акти не виносить, поки їх не погодять в ОП. Це, стверджує політик, повна трансформація.

«Я глибоко переконаний, що Конституція дуже чітко передбачила у разі воєнного стану додатковий перехід президента у статус верховного головнокомандувача. Коли оголошується воєнний стан, державна влада в країні вертикалізується. І незважаючи на те, що за Конституцією у нас парламентсько-президентська (ред. – республіка), фактично згідно з тією ж Конституцією президентсько-парламентська», - міркує Олексія Буряченка.

На його думку, це нормально, коли держава перед безпековими викликами взагалі існування вертикалізується, і це передбачено у Конституції, а коли воєнний стан завершиться, функції повернуться назад.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що саміт НАТО розбив російський наратив, що Україна має бути позаблоковою.

Також Знай.ua писав про те, що Павловський розповів, чи вибереться Україна з боргової ями.

https://youtu.be/zPwJrnKMNIc