Про це він розповів у програмі Валерія Савчука «Різні люди».

Як пояснює експерт, удар по «Охматдиту» відрізняється від ракетних обстрілів, які ми мали раніше, тим, що, по-перше, він стався вдень, а не вночі, тобто це було дуже відкрито. Крім того, додає він, це трапилося перед самітом НАТО, і не треба думати, що кремль не знав, як на це відреагує Захід, усі там знали, і вони чекають на відповідь.

«Тому гадати саме, що вони хотіли… Тут можна різні версії висувати, але все йде зараз до ескалаційної складової, яка буде, за моїми розрахунками, виходячи з фаз війни, що відбуваються з військової науки, десь до кінця серпня, початку вересня», – зазначає Олег Старіков.

За його словами, атакувати постійно протягом року неможливо. Ресурси вичерпуються, їх треба накопичувати, люди – не машини, і то в таку спеку навіть дрони працюють гірше. І ось зараз, стверджує експерт, противник готує пік на серпень-вересень, ми теж починаємо підніматися, і наближається «генеральна битва», яка призведе до деескалаційної складової.

«Тактичного рівня, але воно призведе до стратегічних змін. Ось і парадокс. Парадокс нинішньої російсько-української війни, я називаю її дивною війною. Вона, можливо, й увійде в історію як дивна війна. Чому? Це не Перша світова війна, це не Друга, це не війни, які були, В'єтнамська, Корейська, Афганська, ні, це інші війни», - підсумовує Олег Старіков.

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко пояснив, чому Україні необхідна допомога Польщі у збивання російських ракет.

Також Знай.ua писав про те, що Ус розповів, чому після удару по «Охматдиту» прем'єр Індії все ж таки обіймався з путіним.