Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, ЗСУ зараз стримують численні атаки військ агресора на Сході, наша оборона стикається з труднощами, тому що зброї потрібно все ще більше, тому що ворог все ж таки наступає. Але, попри це, підкреслює він, наші сили молодці, бо вони втримують просування ворога.

«Тенденції свідчать про те, що темп операцій йде на спад, ворог все більше виснажується. Це стає помітніше. Дев'ять місяців вони наступають, дев’ять місяців запеклих боїв, дев’ять місяців потужного тиску від російських військ, дев’ять місяців вони застосовують все, що тільки можуть застосувати. І що? Що вони мають? Тактичні успіхи. Авдіївка, довколишні села, район Часового Яру, Торецьк тощо. Тобто вони просуваються, але дуже повільно як на такий термін і на такі сили», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тому, стверджує він, не треба думати, що росіяни підуть на Дніпро, Запоріжжя, Херсон, на це їм бракує сил. З іншого боку, констатує експерт, треба розуміти, що росія буде намагатись поновлювати свої сили, шукати допомоги у партнерів, залучати найманців, збільшувати виплати своїм мобілізованим, але заявлені задачі вони не виконають.

«І ми забезпечуємо все більш стійку оборону на сьогодні, тому агресору доведеться вдовольнитися тактичними успіхами. При цьому наші сили застосовують такі прийоми в активній обороні, щоби не давати просуватися далі», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що для України означатиме віцепрезидент США Джей Ді Венс.

Також Знай.ua писав про те, що Співак розповів, чому Індія продовжує працювати з росією.