Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Я говорив, що буде якась військова подія у серпні-вересні, яку я називаю «генеральна битва». І ось уже радник президента Байдена Салліван те ж саме почав говорити про ці ж дати», - зазначає Олег Старіков.

За його словами, для того, щоб вирішити ці проблеми на фронті, ми готуємо відповідний наступ, він має бути в цей період. І саме для цього наступу, стверджує експерт, нам дає Захід відповідне озброєння, зокрема літаки F-16 та системи ППО, тому зараз йде підготовка.

«У позиційній війні не може бути генеральної битви, але вона буде такою начебто гібридною. Але якась військова подія буде, і вона вирішить ситуацію на війні. Тобто у російсько-українській війні у серпні-вересні якась військова подія вирішить усе. І ось як російська федерація готується до цієї битви, так і Україна готується до цієї битви для того, щоб сісти за стіл переговорів із сильнішою позицією», - пояснює Олег Старіков.

Тому, підсумовує експерт, залишається лише побажати нашому Генштабу, щоб вони все правильно спланували, а вищому політичному керівництву – щоб вони не лізли своєю політичною доцільністю у військову необхідність. Тому що військові, констатує він, чудово знають, що їм робити треба, а політичне керівництво має дати військовим усю необхідну номенклатуру озброєння, яке вони вимагають.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що для України означатиме віцепрезидент США Джей Ді Венс.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи видасть російська опозиція путіна Гаазі.