Про це він розповів у своєму блозі.

«Німеччина у 2025 році планує поки що вдвічі скоротити військову допомогу Україні з 8 до 4 млрд євро. Про це повідомляє Reuters із посиланням на проект німецького бюджету. Уряд має намір схвалити якраз документ, бюджет приймається з дефіцитом 17 млрд євро, але Берлін сподівається, що економічне зростання допоможе скоротити цей розрив», - розповідає Олександр Мусієнко.

За його словами, зрозуміло, що Німеччина вже зробила багато для України, вона передає зброю, от зенітно-ракетні комплекси IRIS-T SLM ще прибули нещодавно, але ми так і не дочекалися ракет TAURUS, а зараз вони би нам дуже допомогли. Важливо, підкреслює він, щоб це не стало прикладом для інших європейських країн, але останнє слово за США.

«Ну, зрозуміло, що за таких тенденцій можна поки що говорити, що американська допомога може зменшитися у разі перемоги республіканців або, навпаки, збільшитись на певний період часу, коли республіканці захочуть показати, що вони немов кращі за демократів з точки зору підтримки. Хоча є сумніви», - міркує Олександр Мусієнко.

На думку експерта, тенденції скорочення допомоги на наступний рік можуть бути, якщо отак Німеччина покладе старт цьому процесу. Однак, стверджує він, зараз не час жаліти путіна, він хоче повернути всю Європу у межі XIX століття, а, як пише The Economist, величезні запаси радянської зброї у росії можуть вичерпатися взагалі до кінця літа наступного року.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мамулашвілі розповів, що дасть Україні Трамп і чи готові ми до переговорів.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко оцінив ситуацію на фронті: «Дев’ять місяців запеклих боїв».