Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«На жаль, тенденція останніх кількох місяців не змінилася: противник гризе фронт, тобто не проламує, але відгризає шматок за шматком. Так, порівняно з масштабними операціями Другої світової війни це – ніщо, це кілометр, 2 кілометри, але це відбувається», - зазначає Андрій Золотарьов.

Принагідно він нагадує, що були розрахунки, мовляв, російський наступ видихнеться у травні, червні, але поки що не особливо, хоча ЗСУ тримаються, але все одно стратегічно ситуація справді дуже важка. За словами експерта, знову ж таки, все впирається у ключове питання – резерви, хто кого переграє у цьому плані.

І другий момент, зазначає він, ця зброя, навіть не її наявність, а ремонт, можна лише припустити, яка тут ахова ситуація, адже це західна техніка. Зокрема, розповідає він, у нас Bushmaster з Австралії, потрібно шукати запчастини, шукати фахівців, які могли би більш-менш кваліфіковано ремонтувати все це.

«Артилерійські системи, знос стволів. Тобто як і де? Або системи ППО, припустимо. SAMP / T, IRIS-T SLM... Тут голова кругом піде. Це все треба ремонтувати, підтримувати боєготовність. І я добре уявляю, що, напевно, у Сирського голова пухне від цієї інформації», - підсумовує Андрій Золотарьов.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мамулашвілі розповів, що дасть Україні Трамп і чи ми готові до переговорів.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков розповів, чи готують зараз ЗСУ наступ і на коли.