Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, британський аналітичний центр RUSI не лише розібрав помилки та уроки контрнаступу ЗСУ 2022-2023 років, але й розкрив дуже багато нових деталей для нас та для Заходу. За його словами, замість того, щоб надавати нам багато снарядів, Захід вирішив дати меншу кількість, але високоточних, які коштують не 3 тисячі за штуку, а 100 тисяч.

«Спочатку нашої операції ці снаряди Excalibur потрапляли з ймовірністю 70%, це коли ми їх почали використовувати. Але дуже швидко їхня точність потрапляння стала 6%. Спочатку 70%, коли прийшли перші снаряди, а потім стало %. Чому? росіяни за допомогою коштів РЕБ навчилися відхиляти їх», – пояснює Михайло Шейтельман.

А далі, додає експерт, сталася взагалі смішна ситуація, всі високоточні снаряди Excalibur за 100 тисяч стали менш ефективними, ніж звичайні некеровані, які за 3 тисячі, тому що у них ймовірність влучення більша, ніж 6%.

«І про це взагалі вся наша війна. Дивіться, складні речі не працюють, а прості працюють, так вийшло. Проти будь-якої складної сучасної речі – РЕБ, ще щось, і змогли це подолати. Або дуже дорого, як ракети Storm Shadow занадто дорогі, наприклад, виявилися, а при цьому КАБ не вартий нічого, крильця, тупа бомба, бум – все. Ось як цікаво виходить», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз
Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, що означає для України Джей Ді Венс як віцепрезидент Трампа.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи Трамп зупинить російсько-українську війну одним дзвінком.