Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Перебудовувати – це зносити об'єкти, заново будувати, це нелогічно. Не факт, що є цокольний поверх, підвальний поверх, який відповідає нормативам, які закладені в ДБН, але за можливості таке переоснащення можливе. Здебільшого ці об'єкти потребують цивільного захисту шляхом реалізації проєкту на території, яка знаходиться поряд, і це переважно заглиблена конструкція з усіма нормативами», - розповідає Віктор Лещинський.

Звісно, констатує він, тут є проблема із територією, тому у столиці такий проєкт реалізувати важче, аніж, наприклад, у регіонах, обласних центрах, які нещільно забудовані, десь на Херсонщині. Однак, зазначає експерт, складність побудови такого об’єкту однакова на будь-якій території, просто зокрема у Києві дуже щільні мережі.

«Є така база, державна програма «Моя фортеця», там також можна замовнику будівництва взяти як приклад двоповерхові підземні об'єкти. Чому варіанти двоповерхові? Тому що є територія дуже стиснута, а нам треба цей об'єкт цивільного захисту прилаштувати на цю територію, яка вузька або маленька», - пояснює Віктор Лещинський.

До того ж, додає гість програми, потреби і розміри такого об’єкту будуть залежати від кількості, наприклад, дітей і вчителів школи, від кількості пацієнтів і персоналу медичного закладу, від працівників адмінбудівлі.

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко розповів, коли Україна буде жити зовсім без відключень світла.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, чи справді українців готують до переговорів із рф.