Про це він розповів у своєму блозі.

«Загалом зараз може скластися таке враження, що фронт ледь не сиплеться, якщо почитати, що у нас у соцмережах, я тут дещо маю пояснити. Справа в тому, що фронт не сиплеться. Так, ворог має певні тактичні успіхи, і, так, це пов'язано із тим, що ми втратили пів року, коли чекали забезпечення від партнерів, поки Конгрес голосував. За ці пів року українські сили продовжували боротися, давати відсіч ворогові, який у безперервному наступі від жовтня 2023 року», - пояснює Олександр Мусієнко.

А відтак, констатує він, після того, як ЗСУ отримали більшу підтримку, їхнє завдання – тримати оборону, тримати лінію фронту, не давати ворогові прориватися, не давати ворогові здійснювати стрімких проривів, і при цьому завдавати йому максимальні втрати, щоб їх виснажити і зрештою зупинити.

У цьому контексті, зазначає експерт, цікавою є заява командувача британської армії Ролі Вокера, що росії знадобиться 5 років, мільйони жертв, незліченні мільярди доларів і величезна кількість втраченої техніки для того, щоби захопити повністю Херсонську, Запорізьку, Донецьку і Луганську області.

«Тут треба розуміти, що ось цю ситуацію Вокер базує на теперішньому просуванні ворога на полі бою, тобто навіть з урахуванням сьогоднішніх реалій, коли ініціатива у російських військ, коли вони поки що ведуть наступ. Ось оцінка того, що відбувається: ворог не має значних оперативно-стратегічних успіхів, і найважливіше зараз – втримати фронт від обвалу і від значного прориву, не дати йому ці успіхи розвинути», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що на осінь путін може готувати атаки на Півдні, поки у США вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Гай розповіла, чи буде Україні ще загрожувати дефолт і кому він зашкодить найбільше.