Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, військова хунта у Малі поставила вагнерівцям завдання встановити повноцінний контроль над територією, тому що на півночі туареги боряться за державу Азавад, за власну незалежність. І от вагнерівці пішли, продовжує він, мали успіх, а потім піщана буря, у них виникли проблеми, вони почали втрачати координацію, а тут добре організована засідка, туареги налетіли і завдали потужний удар.

«І їм треба надавати будь-яку підтримку. Звичайно, таємна підтримка зброєю, можливо, інша, це вже питання розвідки, спецслужб, які прекрасно знають, як це зробити і організувати, коли є потреба. Але, безумовно, їх треба підтримувати у проведенні операцій там. Розумієте, ворога треба знищувати і обмежувати всюди, де б він не був, і в Африці теж», - коментує Олександр Мусієнко.

Принагідно він згадує, як спецпідрозділи ГУР проводили блискучі операції в Судані, це дуже важливо, тому що так ворог втрачає свій вплив, а також кеш, гроші, золото, бо ж росіяни вивозять з Африки мільярди зокрема на війну проти України. І от те, що сталося у Малі, констатує експерт, зменшує спроможності вагнерівців, знищує взагалі їхній імідж, і до росії у майбутньому вже ніхто не звертатиметься по допомогу.

«Думаю, що це дасть поштовх для офіційних каналів МЗС і неофіційних (це розвідка, спецслужби) встановлювати певні контакти, щоби сприяти тим, хто бореться проти вагнерівців на території Африки, сприяти і допомагати їм проводити цю боротьбу ще краще і ще ефективніше», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко оцінив шанси росіян втілити свої плани і мрії на фронті.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманова розповіла, які будуть відносини в України з Польщею і Китаєм.