Про це він розповів в авторській програмі Геннадія Кірії «Увага: Кірія».

За словами гостя програми, у ЄС дійсно є така практика угод, але працює вона інакше. Як він розповідає, якщо там особа вкрала 10 мільйонів, то передусім вона повертає ці кошти, далі платить штраф від відповідної суми і отримує строк, який набагато менший за той, який їй світив би без співпраці зі слідством.

«У цьому законопроєкті певна особа краде 10 мільйонів, платить тільки штраф і отримує умовний строк. От що пропонує цей законопроєкт, який ухвалили у першому читанні», - підкреслює Дмитро Микиша.

Також депутат зазначає, що це інтеграційний закон, тобто одне із наших зобов’язань перед Європою, і глобальна його ідея правильна, тільки от треба її реалізувати так, як це працює саме у Європі. До того ж, додає він, окрім повернення грошей, сплати штрафу і строку у Європі корупціонер ще й позбавляється права обіймати керівні посади.

«Правки вже готуються, будемо їх обов’язково подавати. Якщо в цьому законопроєкті нічого не зміниться, на мою думку, він не набере необхідної кількості голосів», - зазначає Дмитро Микиша.

Популярні новини зараз
Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Буряченко розповів, чи є майбутнє у сьогоднішнього НАТО.

Також Знай.ua писав про те, що Гнатюк розповіла, яким для українців буде серпень.