Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні».

«А яке це НАТО зараз? Яке НАТО буде через пів року? Яке НАТО буде, якщо воно взагалі буде? Куди ми хочемо? Куди ми прагнемо?», - запитує Олексій Буряченко.

Принагідно він зауважує, що навіть країни Балтії не впевнені, що, будучи в НАТО, вони захищені від росії. Так, розповідає експерт, у нього багато друзів у цих країнах, він дає там ефіри, і тому може сказати, що безпечно вони себе не відчувають, що вони не впевнені, як відреагує НАТО на спроби рф дійти до Калінінграду, на гібридну агресію з російськомовним населенням тощо.

«Якщо залишаються демократи, то все продовжується у межах тої концепції, яка зараз. Але яка ця концепція? Без глибокого внутрішнього реформування. Це слабке НАТО, якщо так. Слухай, а коли Угорщина може блокувати всі процеси, це не слабке НАТО? Вони колегіально ухвалюють рішення, і на будь-яку задачу, яка стане перед НАТО, Угорщина скаже: «Я подумаю». Далі що? І НАТО не ухвалює колегіальне рішення, і все», - пояснює Олексій Буряченко.

Так, нагадує він, Орбан свого часу влучно виходив із зали, коли йшло голосування, яке йому не подобається, але це не демократія, це класичний гоп-стоп, шантаж, дрібне вимагання. З іншого боку, міркує експерт, насправді можна подякувати Угорщині за те, що вона своєю позицією підштовхує і НАТО, і ЄС до внутрішнього реформування.

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак розповів, чи варто зараз вірити Трампу щодо закінчення війни в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, яку істину показав нам візит Кулеби до Китаю.