Про це він розповів у програмі «Регіони у вогні» з Олексієм Буряченком.

За словами гостя програми, за весь цей час у нас було вже багато мирних самітів – Білорусь, Туреччина, Копенгаген, Швейцарія, а найуспішнішим таки був саміт у Джидді. Як він наголошує, це єдине місце, куди і Індія, і Китай не те, що приїхали, а побоялися не приїхати. Щодо Швейцарії, констатує експерт, то глобальний Захід і так наш союзник, а от глобальний Південь, хай і частково приїхав, але не підписав комюніке.

«Не підписала Індія, не підписала Саудівська Аравія, не підписав Ірак, не підписала Йорданія, не підписала Південна Африка. А хто ще потрібен за всієї поваги до всіх країн? Усі важливі, але саме ці країни можуть тиснути на росію. Насправді путін з усіх боїться одну країну, путін боїться лише Саудівську Аравію. Єдині, хто можуть покалічити російську економіку, це лише саудити», - пояснює Мохаммад Фараджаллах.

До того ж, зазначає він, Саміт миру у Швейцарії проходив 15-16 червня, а це розпал найголовнішого свята мусульман світу – Ід Аль-Адха, тож дякую, що арабські країни взагалі приїхали.

«Але їм донесли правду, що це не росія миротворець, яка хоче переговорів, а що росія напала, що вона – держава-терорист, спонсор тероризму. Буча, Ірпінь, Каховська ГЕС, захоплення Запорізької електростанції. Я не говорю зараз за наших європейських партнерів, вони все знають, я говорю саме за тих, хто далеко, – країни арабського світу, глобального Півдня, Океанії, куди, до речі, дуже успішно з'їздив наш президент. Мені здається, навіть ось це досягнення – це вже багато, бо Україна якраз після проведення цього Саміту набула геополітичної суб'єктності», - розмірковує Олексій Буряченко.

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Желіховський пояснив, чи хоче Китай завершити російсько-українську війну.

Також Знай.ua писав, що Семенюк пояснив, як Україні не вляпатися в Будапештський меморандум 2.0.