Про це він розповів у своєму блозі.

«Уже путін другу нараду скликає, бачите, нічого не може вдіяти поки що їхній Генеральний штаб. Наш Генеральний штаб переграє російський, це очевидно, наше військове керівництво і наші командири спланували, реалізували і проводять дуже успішну операцію. І начальник Генштабу, і головнокомандувач Збройних сил України працюють над цим», - зазначає Олександр Мусієнко.

За словами путіна, зауважує експерт, задум українського командування полягає в тому, що воно хоче відволікти увагу російських військ від Сходу, щоб вони не мали успіху там. Водночас це, стверджує він, сигнал, що путін дійсно одержимий наступом на Донеччині, але поки що може діяти там обмеженими силами.

А відтак, констатує експерт, ЗСУ мають продовжувати розширювати плацдарм на Курщині, закріплюватися там і створювати для путіна серйозні виклики, загрози і ризики, продовжувати тиск. Окрім того, додає він, не забуваємо про удари дронами, ракетами по військових об'єктах у Курській і Білгородській областях, а також по аеродромах і вглиб росії.

«Якщо він зараз готовий класти дивізіями свої війська, що він і робить безпосередньо в посадках на Донеччині, за незначні тактичні успіхи платити надзвичайно високу ціну своїми людьми, особовим складом, офіцерами, технікою, артилерію тощо, то треба давати йому можливість це робити. Нехай він має змогу це зробити, остаточно свою армію там покласти. А українські сили будуть розширювати плацдарм (ред. – на Курщині)», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
До 9,99 грн за куб: кому доведеться більше платити за газ Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому Мексика відмовляється заарештовувати путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи пройде на Курщині референдум за відокремлення.