Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Те, що відбувається в Курську, видозмінює весь світовий порядок денний, і, на щастя, там є позитивні аспекти та грані війни. У війни є грані, їх багато різних. І ось ця ситуація з Курськом змінює стратегію України, стратегію Заходу, стратегію росії, стратегію Сходу, все змінює, як це не парадоксально», - наголошує Дмитро Співак.

Так, констатує гість програми, тут можна похайпувати, поговорити про те, по чому сьогодні Курськ, на що міняємо, на Запоріжжя чи разом з Херсоном, зачепимо Донецьк чи без нього. Але в цій ситуації, стверджує він, головне, щоб і друга сторона захотіла змінюватись, адже, коли міняють щось на щось, то в цьому беруть участь дві сторони.

«Ця операція оголила величезні-величезні проблеми всередині російської системи влади, навіть не Збройних сил, а системи влади. Виявила, що там нічого не працює взагалі. Там спецслужби зайняті розбираннями один з одним, ГРУ витісняє ФСБ, ФСБ воює з ГРУ, кадирівці воюють з рештою, Герасимов зосереджений десь тощо. Ну, тобто все, нічого не працює», – розповідає Дмитро Співак.

Також, продовжує експерт, зрозуміло, що операція ЗСУ на Курщині – це удар по путіну, це змінює переговорні позиції, це сигнал Заходу, що немає червоних ліній, це піднімає нам моральний дух і знищує в росії. Але, окрім цього, зауважує він, складається таке враження, що деякі вежі кремля ведуть якусь дуже тонку гру з певними західними спецслужбами та зливають путіна.

Популярні новини зараз
Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка З 1 жовтня платіжки за світло зміняться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сейраш заявила, що Курщина – це не остання якась цікава операція, яку ми плануємо.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чому куряни не чинять опір наступу ЗСУ.