Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

«З уривків інформації, яку я отримую, у мене зростає думка, що нас у темну використали, у темну використала росія. Я брав участь у Євромайдані з першої ночі і до останньої до останнього дня. І у мене враження, що росія готувалась до акцій протесту більше, ніж ми», - зазначає Олесь Доній.

Тобто, пояснює він, після Помаранчевої революції, яка для росіян була невдалою, вони провели аналіз того, що можна зробити під час наступної акції, щоб не програти, а перемогти. Зокрема, стверджує політик, вони провокували більше нагнітання, і, коли події ніби затухали, відбувалося чергове побиття.

Як розповідає гість програми, він був останнім депутатом, який ще прорвався до Севастополя, він побував у воєнних частинах і бачив, хто їх здавав, а хто обороняв, маючи зовсім мало ресурсів, що у жодне порівняння не йде з тими ангарами, які були у «Бельбеку». Наприклад, зазначає політик, це був Ігор Воронченко, заступник командувача флотом з берегової оборони.

«Він через голову свого керівника, безпосереднього начальства, тобто це порушення воєнної етики, писав президенту, яким тоді був Янукович, за три місяці до Майдану про те, що перекидається 6 дивізій на Кубань, ближче до України, і Чорноморський флот росії отримав потрійну дозу пального, що більше, аніж для будь-якого маневру. Тобто щось готували за три місяці до Майдану», - розповідає Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Старіков прокоментував повідомлення про те, що операція на Курщині не надто допомогла на ЗСУ на Донбасі.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи поверне путін територіальну цілісність росії.