Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

Як пояснює експерт, якщо взяти за факт те, що повномасштабна війна з росією могла закінчитися за 2-3 тижні, 2-3 місяці чи пів року, то наша влада робила все правильно. Зокрема, пояснює він, влада просила у Заходу гроші та озброєння, і те, і те нам, безумовно, потрібне.

«Але, якщо б вона усвідомила, що війна довготривала, дуже-дуже, тоді б, окрім грошей і зброї, наприклад, почала б відразу, а не під нашим суспільним тиском, розвивати і відновлювати ВПК. Відразу, а не через рік чи через півтора. Будувати фортифікаційні споруди, а не лише після того, як вороги побудували так звану лінію Суровікіна. А перед тим ми могли зрозуміти, що необхідно будувати?», - пояснює Олесь Доній.

За його словами, усе це залежить від стратегічного мислення. Як зазначає експерт, у більшості людей мислення тактичне, тобто вони живуть від зарплати до зарплати, приблизно місяць, і так усе планують, і це їхнє право – мислити такими категоріями.

«Але ті, хто претендують на владу, повинні мислити стратегічними категоріями, планувати на роки, а іноді на десятиліття, бо вони беруть відповідальність не лише за власне життя, а за життя цілої нації, цілої держави, тому вони повинні мислити стратегічно. Із цим є проблема. Наша влада – генії піару, у них дуже часто вдається з тактикою, а зі стратегією є величезні проблеми», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз
Мер Одеси Геннадій Труханов оформив паспорт РФ та банківську картку у лютому 2022 року: фото документів Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що Дуда та інші вже готують європейський план миру для України.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, чи дозволить Білий дім удари західною зброєю по росії.