Про це він розповів у своєму блозі.

«Ситуація з боргами за житлово-комунальні послуги в Україні вже давно критична. Після того, як підняли тарифи на газ, відразу за ними потягнулися тарифи на тепло, на гарячу воду, і борги із 78 млрд за рік стали 50 млрд. Це відразу була критична маса, яка далі тільки накопичувалась, тому що там буквально за 3 роки борги з 50 млрд вже стали 81,3 млрд, це на 1 січня 2022 року, коли останні були опубліковані цифри», - розповідає Олег Попенко.

За його словами, ці борги напряму впливають на розрахунки між собою теплокомуненерго, всіх енергетичних компаній, водоканалів, ЖЕКів тощо, на виплату заробітної плати, на підготовку до опалювального сезону, а також на проведення капітальних та поточних ремонтів

«Давайте чесно скажу, що на більшості об'єктів капітальні ремонти не проводились останні років 10-15. Тобто десь латали дірки, десь шматок труби поміняли, але принципово капітальних ремонтів, заміни обладнання в Україні майже не проводиться. Тому цих 200 мільярдів, які на сьогодні, за моїми розрахунками, є боргами населення за житлово-комунальні послуги, якраз і не вистачає для проведення капітальних ремонтів», - пояснює Олег Попенко.

Однак, зауважує він, 200 млрд – це цифра певною мірою надута. Як розповідає експерт, це і заборгованості українців, чиє майно знаходиться у зоні окупації, тобто Мелітополь, Бердянськ, Маріуполь, це і подвійні платіжки під час окупації – від окупаційної влади та української, це і просто незаконні нарахування за ті послуги, якими люди не користувалися.

Популярні новини зараз
Охоронці "Укрзалізниці" влаштували п'яно-криваву бійку: пасажири в шоці від побаченого Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Мобілізованим оголосили важливе нововведення Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман заявив, що Дуда та інші вже готують європейський план миру для України.

Також Знай.ua писав про те, що Золотарьов розповів, чи дозволить Білий дім удари західною зброєю по росії.