Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Тактика без стратегії – шлях поразки, а стратегія без тактики – повільна перемога. Курська операція – це не так військова, як політична операція звдяки наявності військових засобів», - стверджує Олег Старіков.

За його словами, тактичною ланкою (тобто три бригади – це дивізія, 10 тисяч осіб) ми вирішили стратегічні завдання, зокрема, ми здобули політичну перемогу, психологічну перемогу та оперативний успіх. Проте, додає експерт, є й другий момент, адже перемога саме у військовому плані – це розгром противника, перемога у генеральній битві, яка веде до підписання капітуляції чи запиту на перемир'я, чого ми за цей місяць на Курщині не здобули.

«Наразі час ведення бойових дій має матеріальне значення: ресурси, резерви, зброя, бойова техніка. Ми зараз витрачаємо час. Ми за ті тижні, що здобули ось тих перемог, мали їх реалізувати, а ми їх не реалізували. У результаті що вийшло? Зараз ті перемоги пройдуть, вони нівелюватимуться і призведуть до великих проблем», - пояснює Олег Старіков.

По-перше, зазначає він, противник хотів значно розширити лінію бойового зіткнення на Харківщині, а тут ми на Курщині самі її розширили, при цьому резервів та ресурсів у нас менше, ніж у противника. І друге питання, продовжує експерт, полягає у кількості Збройних сил, у мобілізації, у тому, як її ще посилюватимуть.

Популярні новини зараз
Арештовувати рахунки стане простіше: Нацбанк готує зміни Нові правила роздягнуть водіїв до нитки Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Булгаров розповів, як масова мобілізація призвела до революції в армії.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи допоможуть іранські ракети росії бити по нашій енергетиці.