Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, зараз ми бачимо регулярні прольоти дронів на території Швеції, Німеччини, Латвії і Румунії, росія просто кошмарить ЄС і НАТО, хоча ми попереджали, що план кремля включатиме, хай не атаки, але прольоти БПЛА у таких заборонених місцях, як аеродроми, військові бази, великі міста, агломерації тощо.

«А як відповісти? Якщо росія відкрила скриньку Пандори, коли, як вони можуть казати, «невідомі» якісь дрони внаслідок технічних неполадок тощо залітають на території країн Європейського Союзу, то у цю гру можна грати удвох. І не треба тоді дивуватися, що з Фінляндії, Естонії, України, а, може, навіть і з Білорусі (не можна відкидати) залетять якісь «невідомі» дрони. Але це будуть не просто дрони-розвідники і не просто дрони, які будуть кошмарити місцеве населення, залякувати, це будуть ударні дрони», - міркує Олександр Мусієнко.

На його думку, це було би абсолютно правильно і справедливо, бо путін розуміє тільки мову сили і тиску. До того ж, додає експерт, Україна має досвід у способах протидії диверсійним викликам з боку росії, і до цього досвіду варто звернутися.

«Варто ініціювати засідання ради Україна-НАТО, окреслити ось ці питання, поінформувати наших партнерів, що Україна як держава має уже унікальний досвід протидії російським впливам, зокрема їхнім системам різним, зокрема БПЛА абсолютно різних типів, і готова поділитися цим досвідом», - підсумовує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
Комуналка б'є по кишенях: за що можуть забрати квартиру у боржників Мальдіви, омари, просєко, ювелірка за 300 тис. євро: оприлюднено відео, як депутати з фракції мера Дніпра відгуляли на лакшері курорті Пенсіонерам готують круті зміни з новими сумами – виплати зростуть на 1500 грн "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шейтельман розповів, чому це прокурору МКС Карім Хану було так складно видати ордер на арешт путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи допоможуть іранські ракети росії бити по нашій енергетиці.