Про це він розповів у своєму блозі.

«Погодні умови напряму впливають на, те скільки ми споживаємо електроенергії, скільки загалом країна споживає електроенергії. Тому, якщо не буде спеки, не буде морозів, і така температура протримається, наприклад, до кінця жовтня або до середини листопада, то весь цей час ми зможемо пройти без відключень», - зазначає Олег Попенко.

За його словами, мають скластися три фактори, аби Україна жила без відключень електроенергії: це відсутність обстрілів, наявність паливно-мастильних ресурсів і відповідні погодні умови. У такому разі, стверджує експерт, відключень ми не матимемо практично всю осінь.

Якщо ж говорити про прогнози далі, пояснює він, на кінець осені, на зиму, то це все більше буде залежати від погодних умов. Принагідно експерт нагадує, що під час минулого опалювального сезону 2023-2024 року температура були прийнятною, коли у нас два тижні було -10, -5, це сприятливий сценарій, який не передбачає багатогодинних відключень.

«Якщо говорити за температуру -10 і нижчу, і вона протримається 2-3 тижні, то тут ми будемо з величезними втратами. Тобто будуть відключення багатогодинні, по 15-20 годин і можливі навіть тимчасові територіальні блекаути. Коли, наприклад, в одному регіоні буде повністю відключене світло у зв’язку з погодними умовами», - пояснює Олег Попенко.

Популярні новини зараз
Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Українцям приготуватися: ЄС запроваджує нові правила в'їзду Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Фрейн розповіла, що нас чекає взимку: блекаути, гаряча фаза війни та мандарини.

Також Знай.ua писав про те, що Булгаров розповів, як масова мобілізація призвела до революції в армії.