«Острів скарбів» - захоплюючі пригоди дівчини на імʼя Джим Гокінс. Саме так, авторка п’єси, створеної за романом Стівенсона, взяла до уваги запит сучасного суспільства на рівність, гендерну зокрема, і вирішила, що тендітна дівчинка впоралася б із піратами аж ніяк не гірше за хлопця, і нам її ідея сподобалася», - розповіла режисерка-постановниця вистави Ольга Гаврилюк.

У театральних колах вона відома як авторка «недитячих дитячих вистав», тому, поки діти будуть слідкувати за перипетіями сюжету, дорослі насолодяться розкішним гумором, феєричними музичними номерами цього шоу та блискучими акторськими знахідками. Новий проєкт режисерки ламає всі стереотипи, виходить за рамки будь-яких жанрів та вікових обмежень.

«Проте, ми окреслили вікові обмеження для перегляду вистави. Адже «Острів скарбів» - не просто пригодницький роман, це справжнісінький трилер, де стається 13 смертей! Так, українців (зокрема українських дітей) сьогодні мало чим можна нажахати, проте ми й не збиралися. Наша задача - не лякати, а показати, як пройти крізь свої страхи, здолати тригери - з гідністю, залишившись при цьому людиною», - пояснила Ольга Гаврилюк.

П’єса цікава і своєю симультанною декорацією, коли, як розповів сценограф Юрій Ларіонов, усі місця дії вибудовані на сцені із самого початку вистави: кістяк корабля обертається і «переносить» глядачів у ту чи іншу локацію, кілька деталей роблять із таверни причал, один поворот конструкції – і перед нами корабель. За його словами, цей корабель, як велетенське лего, збирають впродовж 10-12 годин двадцятеро дужих чоловіків, і це виглядає як будівництво справжнього корабля.

Як повідомляв Знай.ua, Шерешевський розповів, як своєю картиною передбачив знищення крейсеру «Москва».

Популярні новини зараз
Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші "Ощадбанк" оголосив про зміни: які послуги подорожчають з жовтня Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бенюк розповів, чому в Україні так розвивається театр і кіно під час війни.