Про це він розповів у своєму блозі.

За словами експерта, операція ЗСУ на Курщині переходить у нову фазу, яка полягає у тому, щоб сковувати підрозділи рф, утримувати зайняті позиції, відбивати російські контратаки і змушувати ворога надалі перекидати свої сили, зокрема, з Донеччини.

«Чи закладався цей етап при оцінці наслідків, викликів, ризиків і загроз при плануванні Курської операції? Я впевнений, що так. Інакше не можна було. Якщо ми говоримо про те, що потрібно, аби ворог переміщував свої сили з інших напрямків, наприклад, із Донеччини, він це робить, але яка мета? Звичайно, може бути, мета, що вони просто переміщують, аби ті там перебували, захищалися і не більш того. Але ж ми прекрасно розуміємо, що мета може полягати і в контрнаступальних діях», - пояснює Олександр Мусієнко.

Отже, констатує експерт, зараз йдуть непрості бої, але це те, до чого ЗСУ готувалися на цьому напрямку, це входило у плани нашого командування, коли воно розробляло цю операцію на території ворога.

«І тепер, коли росія йде в контратаки, їхні втрати будуть зростати, ми будемо оборонятись. Відповідно, це має за собою ефект карткового будинку або доміно спровокувати: росія буде зазнавати ще більших втрат на цьому напрямку, відповідно, вони муситимуть підживлювати своє угрупування військ тут і перекидати сили з інших напрямків», - стверджує Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, які плани перемоги Україні пропонують Трамп і Гарріс.

Також Знай.ua писав про те, що Ланг розповіла, коли повномасштабна війна повернеться до кордонів АТО.