Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

Як зазначає експерт, оскільки Іран поставив ракети малої дальності росії, Захід має якось відповісти. Проте, пояснює він, США не хоче давати власний дозвіл на використання ракет ATACMS по території росії, Штати взагалі люблять на відстані і чужими руками, не вписуючись у конфлікт, і це дві ядерні країни, краще їм не стикатися лоб у лоб.

«Тому, так, у відповідь на постачання іранських ракет до москви, напевно, зараз йдеться про те, щоб Захід дав якусь відповідь і щось, можливо, дозволив використати Україну. Але оскільки американці не хочуть це робити з ATACMS, я думаю, що йдеться про те, що вони хочуть укатати бритів, щоб ті дали можливість нам використовувати їхні Storm Shadow. У якій кількості, коли, що, куди, що можна бити, що не можна… Якщо це буде 5,5 ракет, то це більше політичні заяви», - коментує Дмитро Співак.

Можливо, розмірковує гість програми, такий дозвіл нам можуть запропонувати в обмін на ослаблення деяких позицій, адже кордони 1991 року поки що недосяжні, у США вибори, у Європі проблеми після виборів, не всі запланували до бюджету допомогу Україні на 2025 рік, тому варто зачекати.

«Можуть дати дозвіл на щось, на використання чогось і кудись. Хоча одразу можу сказати, що навряд чи це буде лобове рішення, що ось вам там 200 ATACMS та 200 Storm Shadow, давайте до Владивостока, а можна і в кремль», - підсумовує Дмитро Співак.

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Симороз заявив, що у 2025 році будуть місцеві вибори.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи готові ЗСУ відбивати контратаки росіян на Курщині.