Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Тут тренди не тільки сучасні, а й історичні. У Голлівуді кожні 10 років робиться фільм про Другу світову війну або про Голокост, і там багато про це говорять і у школах, і всюди, тому й американці набагато більше знають. Це робота, так. І коли вже є впливові люди на важливих посадах, особливо у сфері культури, у Голлівуді, звичайно, американське суспільство знає набагато більше», - розповідає Марк Войджер.

До того ж, пояснює гість програми, США воювали проти нацистської Німеччини, а Радянський Союз, хоч і також розпочав Другу світову війну, але у результаті все ж таки опинився у таборі переможців. Тому, констатує він, американці інстинктивно не розглядають Радянський Союз як агресора.

«Так, вони знають, що Радянський Союз захопив Східну Європу, що комунізм – це негарно, та інше, але загалом, коли думають дійсно про злочинця, агресора, то це Гітлер. А Сталін – якийсь дикий, східний диктатор, який, так, негарний, але загалом Гітлер – це була велике загроза для західної цивілізації, для демократії», - пояснює Марк Войджер.

Щодо путіна, міркує він, то, так, його вже теж починають так сприймати, особливо ті американці, які знають історію, які цікавляться політикою. Однак, нагадує гість програми, працює російська пропаганда, і вони навмисно не зображують путіна, який кричить щось перед мільйонами людей, як Гітлер колись, тобто це хитрий підхід.

Популярні новини зараз
Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кулик заявив, що головна умова для початку переговорів з росією про закінчення війни – це Китай.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи був Залужний проти Курської операції.