Про це він розповів у авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

За словами експерта, курс гривні є абсолютно прямою похідною від обсягу зовнішньої фінансової допомоги та ситуації на фронті. Як він пояснює, за час війни Нацбанк витратив на валютних інтервенціях 66 млрд доларів, це астрономічна цифра, отримана завдяки тому, що нам за цей же період дали під 100 млрд зовнішньої допомоги.

«Це я говорю для чого? Щоб ви усвідомили, який курс був би зараз, якби не було цих 66 млрд доларів валютних інтервенцій Нацбанку. Тобто ми зараз побачили б курс десь у районі 100. Тому дивимося на динаміку зовнішньої фінансової допомоги: якщо вона різко скорочується, значить, через якийсь час чекай на девальвацію», - пояснює Олексій Кущ.

А динаміка війни, наголошує він, впливає на потік біженців та на динаміку виведення капіталу з країни. Тобто, констатує експерт, якщо динаміка позитивна, то курс стабільний, якщо ж негативна, то збільшується кількість біженців, вони міняють гривню на долари, бізнес теж, то це відтік капіталу.

«Якщо ми беремо нинішню ситуацію, тобто зовнішня допомога надходить не так, як ми хотіли б, але все-таки йде, динаміка на лінії фронту напружена, але без якихось критичних відхилень, то ось у такій системі координат далі 45 курс піти не повинен», - підсумовує Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає Вдова героя не втрималася від ляпаса проросійській пенсіонерці: жінку потягнули до суду Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають Гени, які передає тільки мама: як вона формує характер і емоційний стан дитини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов розповів, що таке перемога у війні та як не втратити допомогу США.

Також Знай.ua писав про те, що Атаманова розповіла, чи Захід хоче заморозки війни в Україні: «Чесно сказати?».