Український громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист Віктор Андрусів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» розповів, що таке гібридність і гібридний стан.

«Я вважаю, що гібридність найкраще пояснює стан світу. Не України, а взагалі світу. Гібрид з латині означає «перемішаний». Тобто ти ніби бачиш те, що ти знаєш, а воно таким не є. Гібридний стан – це коли ми бачимо ознаки того, що ми звикли називати якимись конкретними словами, але, по суті, ці слова вже цьому не відповідають», - каже експерт.

Також він пояснив, чому війну на Донбасі називають гібридною.

«Це війна, але всі бояться назвати її війною. І в законах бояться, і європейці бояться назвати її війною, і ми теж боїмося назвати її війною… Але по факту це війна. Ми кажемо «гібридна війна», щоб не називати її війною», - сказав Андрусів.

За його словами, якщо ми назвемо війну на Донбасі війною, тоді доведеться діяти за стандартами – наприклад, і Україна, і Росія повинні будуть проводити мобілізацію.

Популярные статьи сейчас
Будут под постоянным обстрелом: астролог указал, какие города ждет адская неделя За просроченные коммунальные платежки могут забрать половину пенсии: как еще накажут должников Заплатите от 17 000 до 51 000 грн: украинцев предупредили о штрафах с 1 апреля Жертвовать желудком ради коммуналки больше не придется: пенсионерам назначат доплаты
Показать еще

«У нас дуже багато гібридних речей. У нас якісь гібридні постійно реформи… Що значить гібридні реформи? Ми якби зробили так, як ви сказали, а результат вийшов інший. Виходить, що не можна сказати, що ми не робили реформи, тому що ми їх робили. Але і не можна сказати, що ми їх зробили, тому що результат зовсім не той. Тому вони в нас гібридні», - резюмував аналітик.

Як повідомляв Знай.uа, Решмеділова розповіла про політику ЄС щодо Росії: «Однією рукою ми санкції накладаємо, а іншою рукою тиснемо руку Путіну».

Також Знай.uа писав, що Друзенко оцінив рівень забезпечення українських військових на фронті державою.