Звернення до дорослих українців, у яких є діти шкільного віку. Ви хоч раз рахували, скільки годин ваш школяр проводить перед екраном щодня? Якщо порахувати все - онлайн-уроки, домашку, спілкування з друзями і відео для дозвілля... Все разом вийде не менше 6 годин.

Читайте Знай в Google News!

Тривожна новина - це дуже багато. Хороша новина - екранний час можна і потрібно обмежувати навіть під час онлайн-навчання.

Гаджет, скріншот: YouTube
Гаджет, скріншот: YouTube

Спеціально для наших читачів ми зібрали найважливіші дані про те, скільки часу перед екранами проводять діти і Підлітки в світі, де дорослі намагаються взяти під контроль так звану епідемію екраноманії. Про це пише "Оsvitoria".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Так, у квітні 2020 року експерти з "Parents Together" показали результати опитування: 49% батьків сказали, що їхні діти проводять перед екранами більше 6:00 на день. А це на 500% більше, ніж до пандемії і довгих карантинів. Більше 26% дітей сидять онлайн близько 8:00 на день. А 85% батьків зізналися, що стурбовані надлишком часу, який їхні діти проводять в мережі.

Гаджет, скріншот: YouTube
Гаджет, скріншот: YouTube

Цифрові технології не можна сприймати як виключно негативне або позитивне явище. Коли людство зіткнулося з обов'язком обмежити фізичні контакти і пересування, саме "екрани" допомагають нам тримати зв'язок з рідними, продовжувати навчання і роботу, відчувати себе ближче, залишаючись на відстані. Тому експерти радять батькам видихнути і почати розділяти корисний і шкідливий екранний час.

Школа онлайн, фото МОН
Школа онлайн, фото МОН

Корисним онлайн-часом будуть години, які дитина проведе перед екраном для навчання або прокачування навичок роботи з різними цифровими інструментами:

- навчальні відео або презентації під час дистанційної освіти;

- робота з Google-документами і пошуковими системами;

- обробки інформації в різних форматах: презентації, графіки або таблиці, таймлайн;

- живе відео або голосове спілкування з друзями та рідними.

Американська академія педіатрії (США) радить дітям середнього шкільного віку не більше 2:00 екранного часу для розваги на день.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, хлопець сфотографував кота і відкрив портал до пекла: ким насправді виявився пухнастик.

Як повідомляв Знай.uа, Європа змусить виробників електроніки випускати довговічні гаджети.

Знай.uа писав, названо список найнебезпечніших гаджетів, які таємно збирають на вас досьє.