Що стоїть за конфліктом між Олегом Татаровим та Артемом Ситником? Про це розповідає депутат Верховної Ради Антон Поляков у відеоблозі «Правки Полякова».

«Всіх, напевно, останнім часом цікавить одне і те ж питання: чи зможе Артем Ситник зі своїм приватним детективним агентством НАБУ посадити заступника голови Офісу президента Олега Татарова? Зрозуміло, що НАБУ нікого саджати не буде - садить суд. Але українцям плювати на це, тому що ми бачимо, як кожен рік витрачаються мільярди гривень на правоохоронні органи, але топ корупціонери все одно залишаються на волі», - зазначає він.

У справі Татарова Зеленському чекає дуже складний вибір. Йому потрібно пройти між своїм Офісом, Офісом генпрокурора і Національним антикорупційним бюро України.

Адже Ситник має компромат персонально на Татарова, а у того, своєю чергою, є відомості про діяльність всього Офісу президента. Та й не тільки його - в дерибані «Укрбуду», поки Микитась сидів за ґратами, брали участь і персони з усього урядового кварталу Києва.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Вся інформація про це є у Татарова. Тому Ірина Венедиктова - генеральний прокурор, повністю підконтрольний Зеленському - взяла його під заступництво, а його справу було передано до Служби безпеки України.

Татарова в кінцевому підсумку можуть посадити чи не посадити - річ не в тім. Звичайно, відповідати за свої справи повинен і він, і інше вище чиновництво - з Офісу президента, з уряду, з Верховної Ради. Всі, хто так чи інакше причетний до корупційних схем. Але зараз важливо не це.

«Річ у тім, що Зеленський в черговий раз опинився перед нелегким вибором щодо Ситника, який всіляко ухиляється від підпорядкування йому. Звільнити не можна залишити. Зеленському потрібно вирішити, де тут поставити кому», - вважає Антон Поляков.

На його думку, у 2021 році це і буде питання року.

Раніше САП піддавалася критиці за підозру Татарову.

Також Артема Ситника звинувачували у впливі на судові рішення.