Домашні булочки з маком стануть улюбленою випічкою рідних і близьких. Свіже ласощі по простому рецептом вийде набагато смачніше магазинних варіантів.

Інгредієнти:

  • молоко 300гр
  • цукор 75гр
  • дріжджі 1/2ч. л
  • вершкове масло 25гр
  • рослинна олія 20гр
  • сіль щіпка
  • борошно 450-470гр
  • Начинка:
  • мак кондитерський 110гр
  • цукор 100гр
  • молоко 110гр
  • вершкове масло 30гр
  • яйце 1шт
  • сіль щіпка

Спосіб приготування:

Приготування начинки з маку: перемолоти мак в кавомолці. У сотейнику підігріти молоко, цукор, сіль, вершкове масло до моменту, коли розчинитися цукор. Вимкнути вогонь і влити яйце, перемішуючи віночком. Вмішати мак і уварити до загустіння начинки. Остудивши.

Приготування тіста: з'єднати тепле молоко з цукром і дріжджами. Перемішати, почекати 5 хвилин. Додати розтоплене вершкове масло, рослинне масло, сіль, перемішуємо. Втручаємося борошно спочатку лопаткою, а далі руками або міксером вимішуємо тісто 10 хвилин, дуже ретельно.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Тісто розкачати в тонкий пласт, викласти макову начинку. Закрутити рулет і розрізати на рівні булочки і викласти на деко. Змастити яйцем і випікати 25-35 хв при 170 градусах.

Нагадаємо, курячий рулетик з грибами, в гарячому вигляді ще смачніше - пальчики оближеш.

Як повідомляв Знай.uа, "Райське" варення з апельсинів з корицею, любов з першої ложечки.

Також Знай.uа писав, що Французька смакота, як приготувати Кіш-лорен з куркою і грибами.