Домашні булочки з маком стануть улюбленою випічкою рідних і близьких. Свіже ласощі по простому рецептом вийде набагато смачніше магазинних варіантів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- молоко 300гр
- цукор 75гр
- дріжджі 1/2ч. л
- вершкове масло 25гр
- рослинна олія 20гр
- сіль щіпка
- борошно 450-470гр
- Начинка:
- мак кондитерський 110гр
- цукор 100гр
- молоко 110гр
- вершкове масло 30гр
- яйце 1шт
- сіль щіпка
Спосіб приготування:
Приготування начинки з маку: перемолоти мак в кавомолці. У сотейнику підігріти молоко, цукор, сіль, вершкове масло до моменту, коли розчинитися цукор. Вимкнути вогонь і влити яйце, перемішуючи віночком. Вмішати мак і уварити до загустіння начинки. Остудивши.
Приготування тіста: з'єднати тепле молоко з цукром і дріжджами. Перемішати, почекати 5 хвилин. Додати розтоплене вершкове масло, рослинне масло, сіль, перемішуємо. Втручаємося борошно спочатку лопаткою, а далі руками або міксером вимішуємо тісто 10 хвилин, дуже ретельно.
Тісто розкачати в тонкий пласт, викласти макову начинку. Закрутити рулет і розрізати на рівні булочки і викласти на деко. Змастити яйцем і випікати 25-35 хв при 170 градусах.
Нагадаємо, курячий рулетик з грибами, в гарячому вигляді ще смачніше - пальчики оближеш.
Як повідомляв Знай.uа, "Райське" варення з апельсинів з корицею, любов з першої ложечки.
Також Знай.uа писав, що Французька смакота, як приготувати Кіш-лорен з куркою і грибами.