Комунальні тарифи продовжують зростати - а українці продовжують протестувати проти цього. До чого може привести такий розвиток ситуації, розповідає на каналі «Знай ua» Катерина Котенкова.

Рік тільки почався - але вже в його перші дні був відзначений ряд випадків, коли українські громадяни перекривали дороги в знак протесту проти підвищення тарифів. Такі випадки траплялися і в Чернівецькій області, і в Полтавській. Немає підстав вважати, що протест цим обмежиться.

Політолог Андрій Золотарьов вважає, що саме ця тема є для президента Володимира Зеленського найризикованішою. Дійсно, є й інші проблеми: війна на Донбасі, необхідність боротьби з олігархами та корупціонерами. Але громадяни розуміють, що для таких складних проблем не можна знайти просте, швидке та ефективне рішення, і не вимагають від Зеленського негайних результатів. Але з комунальними тарифами інша справа. Їх зростання в будь-якому випадку поставлять в провину президенту, нехай навіть формально такими питаннями займається не він, а Кабінет міністрів і НКРЕКП.

Згідно з прогнозом Золотарьова, українці незабаром просто перестануть оплачувати тарифи, які стануть для них непіднімними. Це буде означати справжню кризу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім того, на чолі протестних акцій можуть стати опозиційні лідери, перевівши їх в політичну площину. Тоді Україна має «тарифний Майдан».

Володимир Зеленський, фото Youtube
Володимир Зеленський, фото Youtube

В цьому випадку Зеленському не вдасться пояснити народу, що він тут ні при чому. Громадяни вимагають, щоб він приборкав свавілля монополістів - хоча б покінчив з астрономічними зарплатами керівництва «Нафтогазу».

Українці зовсім не налаштовані віддавати останнє заради того, щоб багаті ставали ще багатшими. Якщо ж їх будуть і далі змушувати це робити, то винуватцем виявиться саме Зеленський. У нашій країні заведено вимагати звіту у того, за кого ти голосував.

«Виходить так: одним все, іншим нічого. Але люди хочуть справедливості», - резюмувала ведуча.

Раніше Котенкова висловила свою думку про новорічне привітання Володимира Зеленського.

Крім того, вона оцінила витрати на святковий стіл.