Одна частина українського суспільства гаряче схвалює закриття президентом Зеленським телеканалів «112 Україна», «NewsOne» і «ZIK», інша настільки ж гаряче засуджує цей захід.

У анархіста і політичного аналітика Михайла Чаплиги є своя думка, яку він висловлює в відеоблозі «Чаплига без питань».

«Багато розповідають: канали закрив, тому що там, наприклад, йде критика влади, а через це падають рейтинги Зеленського. Абсолютно вірно, але ключове - не це. Дуже багато президентів ненавидять ЗМІ - так, власне, будь-яка влада ненавидить ЗМІ, які її критикують. А ЗМІ тільки тоді й може бути цікавим, коли воно критикує владу, адже позиція самої влади й так можна чути з кожної праски», - зазначає відеоблогер.

Тому ненависть влади до якогось виданню або телеканалу - абсолютно нормальне явище, і сама по собі вона ніяк не може бути справжньою причиною закриття. Навіть якщо це ЗМІ відверто пропагандистське - тут же і громадськість, і міжнародні інстанції, і багато хто ще встане на захист свободи слова. Влада виявиться пов'язаної по руках і ногах.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

«Коли ж виникають ті умови, в яких ЗМІ закривають? Виникають вони тоді, коли ви починаєте лоскотати реальних господарів. Коли мова заходить про те, що ми знаходимося під зовнішнім управлінням. Про те, що пацієнт прокинувся. Як тільки ви починаєте розуміти, що досі був сон розуму - тут і йдуть в хід заходи », - вважає Михайло Чаплига.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він вказав на ту важливу умову, без якої в Україні неможливе збереження громадянського миру.

Також він пояснив надзвичайну схожість в риториці республіканців і демократів.