Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявляє, що Росія продовжує чинити агресивні дії по відношенню до США. Але при ньому за це Росії доведеться заплатити більш дорогу ціну. Кожен антиамериканський крок Росії буде дуже дорого їй обходитися.

Про це, аналізуючи позицію Байдена, розповів у своєму блозі політолог Руслан Бортнік.

«Ми будемо більш ефективні в тому, що стосується дій відносно Росії, коли станемо діяти в коаліції, в координації з іншими партнерами, що дотримуються подібних поглядів», - процитував Байдена політолог і пояснив, що, імовірно, це стосується і України і свідчить про те, що США посилюватимуть антиросійські коаліції у своїй міжнародній політиці.

Як зазначає Руслан Бортнік, також США заявили, що вони будуть діяти все більше і більше з позиції сили, і в цілому це знаменує кардинальний перехід до нової міжнародної політики.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Це не буде політика Обами, це буде суміш політики Обами і Трампа. Жорсткість і прагматизм Трампа з бажанням глобального лідерства епохи Обами», - пояснює експерт.

Також, аналізуючи позицію Байдена, Руслан Бортнік зазначив, що Штати посилюватимуть і протистояння з Китаєм. Загалом же, Америка має намір відновити всі колишні політичні альянси з іншими міжнародними блоками. Ідеться про відновлення ролі США в НАТО, відновлення ролі Сполучених Штатів у інших міжнародних союзах, відновлення військового впливу цієї держави у світі.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що днями політолог Бортнік пояснив, чому США не будуть довіряти Зеленському, а також розповів про те, навіщо Зеленський «образився» на Трампа.