Радник віце-прем'єра міністра цифровий трансформації України Яніка Мерило в ефірі програми «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла, чого очікувати після завершення реформи діджіталізаціі.

«Я сподіваюся, що в результаті вже не треба буде носити ніякі довідки. Що держава сама буде обмінюватися інформацією. І добре, якщо в такому режимі, що я взагалі не чую і не бачу держави. А з іншого боку, всі послуги, які мені потрібні, можна буде отримати через інтернет. Наприклад, записатися до лікаря, перевірити, що дитині задали в школі і чи зробила вона завдання, голосувати на якомусь етапі. Тобто скоротити все непотрібне і заборонити весь папір», - сказала вона.

За словами Мерило, в Естонії вже протягом 20 років займаються діджіталізацією, і на сьогодні там усі послуги можна отримати через інтернет: від голосування до медицини і освіти.

«Якщо, наприклад, у мене народилася дитина – я маю право на субсидію. Держава ж знає, що у мене народилася дитина, навіщо мені приносити довідки, докази, прописки. Будь ласка, ви знаєте, де я прописана, де у мене народилася дитина, і автоматично вирішуйте питання, де моя участь не потрібна», - каже чиновниця.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вона висловила надію, що за підсумком реформи буде повна автоматизація всіх логічних процесів і всі послуги, які нам потрібні, стануть електронними.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Катерина Котенкова заявила, що фактичний прожитковий мінімум в Україні вдвічі вищий за офіційний.

Також вона розповіла, коли українцям чекати чергового підвищення тарифів.