Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков стає все більш помітною фігурою в українській політиці, і його вже серйозно розглядають як можливого президента.

Чим це обумовлено і до яких наслідків може привести? Про це розмірковує політичний аналітик Михайло Чаплига у своєму відеоблозі «Чаплига без питань».

Він вказав, що зараз позиції Володимира Зеленського далеко не так міцні, як були на початку його президентства, зате набирає силу Юлія Тимошенко, у якої серйозні види на крісло прем'єра. «Слуги» розуміють, що, зайнявши його, вона швидко пояснить їм, хто тут головний.

«Стоять вони на березі річки, а перепливати бояться - адже для цього потрібно бачити вогні на іншому березі. Куди плисти? І тут вогонь запалює Разумков, на якого орієнтувалися багато хто, принаймні, здорова частина «слуг». Зараз він і ролик випустив, і позначив свою позицію з приводу закриття каналів - словом, сказав: гаразд, якщо ви так хочете, я запалюю вогонь», - вважає блогер.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Звичайно, в Офісі президента тут побачили небезпеку для себе. Адже якщо виникне ще якась точка тяжіння, крім Зеленського, то їх прихильники побіжать туди. Потрібно її усунути - але як?

Схоже, вихід знайшовся: це союз з Юлією Тимошенко. Вона може стати противагою Разумкову.

«Замість прем'єрства дамо їй спікерство. Мінус вогонь - і плюс новий партнер. Але тут нагадує про себе Порошенко і його прихильники: а ми чим гірші? Він теж мітить на місце прем'єра. Це - реальна картина», - говорить аналітик.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Михайло Чаплига закликав Україну діяти на міжнародній арені, виходячи виключно з власних інтересів.

Також він назвав можливі причини закриття телеканалів Козака.