Важко знайти в Україні людину, яка б не чула про закриття телеканалів Тараса Козака. І скільки людей - стільки й думок.

Ситуацію в програмі «Что дальше» на каналі «Знай 24» коментує голова громадської організації «Слуга народу» в Києві Руслан Гончаров.

«Так, в нинішній непростий час 1400 осіб персоналу цих телеканалів можуть залишитися без роботи. Для людей це дуже болючий удар, але є й інша сторона медалі. Не можна все збалансувати так, щоб всім було добре. Якщо ці канали дійсно вели систематичну пропаганду «російського світу», то вони по краплині точили камінь, підмиваючи свідомість людей. Це дуже небезпечно», - вважає він.

Оскільки зараз йде війна, то це - другий рубіж бойових дій, який не так помітний, як перший, але ще більш важливий. Всі ці вкидання з приводу української мови, коли людям говорили, що їх будуть мало не мучити та страчувати за російську мову, підлили масла у вогонь. Це була чиста маніпуляція, але вона спрацювала.

Під час війни ворожа пропаганда в тилу буває не менш небезпечна, ніж стрільба на самому фронті.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«В цьому випадку, я вважаю, президент показав характер. Це нетрадиційний крок. Петро Олексійович так і не зміг зважитися на це, хоча пропаганда йшла вже тоді», - підкреслює Гончаров.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей політик висловився на підтримку проведення форумів по всій Україні.

Також висловлювалася думка, що Володимир Зеленський не буде обговорювати вже прийняте рішення про закриття цих телеканалів ні з ким.