Всі, хто хоче інвестувати в банківські метали, мають розуміти, що це повинна бути довгострокова інвестиція, оскільки в Україні дуже висока маржа між купівлею і продажем. Щоб цю маржу перекрити, треба, аби ціна виросла суттєво. Такі поради дає економіст і політолог Олексій Кущ у своєму відеоблозі.

«Що стосується золота, я думаю, що потенціал росту цього металу в 2021 році буде досить обмежений. Навряд чи буде перевищена межа у 2 тисячі доларів, скоріше, корекція вниз, тому високої дохідності не буде», - коментує економіст.

Він радить натомість звернути увагу на срібло, вартість якого торік значно зросла.

«Це пов’язане з тим, що срібло застосовується і у виробництві антисептиків, і для сонячних батарей, і плюс ще інвестиційний попит. На Заході – дефіцит ліквідних активів, інвестиційні фонди, венчурні фонди шукають, куди вкласти гроші. Срібло значно подорожчало і в цьому році теж може подорожчати», - прогнозує експерт.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

За його словами, вартість може сягати до 45-50 доларів за унцію. Але треба розуміти, що це інвестиція не на 2-3 місяці, а від року й вище.

Щодо інвестування у цінні папери, Олекій Кущ не радить грати на ринку ОВДП, оскільки там існують високі ризики, а рівень доходності досить низький.

«Із інструментаріїв інвестування у нас лишається тільки нерухомість. На фоні завмирання первинного ринку ціни починають рости на вторинному ринку. Що стосується короткострокових інвестицій у валюту, варто вкладати у євро і швейцарський франк, а з 2022 року – в долар», - прогнозує Олексій Кущ.

Нещодавно Знай.ua повідомляв, що економіст порівняв український ринок праці з африканською моделлю.

Раніше Кущ говорив, що в світовій економіці з'явиться новий гегемон.