Усі країни, що розвиваються, рухаються від феодального ладу до індустріалізації і розвитку науки, але Україна пішла зворотнім шляхом і орієнтується на виробництво і експорт сировини.

Про це у своєму блозі сказав економіст Юрій Атаманюк.

"Усі країни розвиваються, ось, все абсолютно країни, розвиваються від феодального, кріпацтва, аля кріпосного ладу, у бік буржуазних революцій, у бік індустріалізації. Усі думають про те, як з третього світу зайти в перший світ, в розвинені держави. Розвивають науку і освіту, підтягують нові технології. Дають преференції для будівництва заводів. Ми ж активно почали рухатися зворотнім шляхом. І, на жаль, цей зворотній шлях ось туди, в якийсь феодальний, доіндустріалізований, орієнтований виключно на виробництво і експорт сировини", - сказав Юрій Атаманюк.

Він відмітив, що навіть останній закон про експорт ґрунтується на пільгах для експортерів сільгосппродукції, а не для тих, хто її переробляє.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"У нас були заводи по виробництву холодильників. У Львові і в Донецьку. У нас були штучні алмази. У нас був Сікорський, у нас був Корольов, у нас був Патон", - підкреслив економіст.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, раніше Атаманюк заявляв, що Україна йде шляхом деіндустріалізації.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Україна закуповує в Росії тонни гречки, наші аграрії її не вирощують.