Юрій Романенко в своєму блозі розповів, які можуть бути наслідки самостійної гри Разумкова і чим це загрожує українській політичній системі.

Романенко розповів, що на тлі «просідання» Зеленського, використовуючи спробу вийти з його тіні, Разумков почав вести самостійну політичну гру і пробує вийти на новий рівень суб'єктності.

«Реакція на дії Разумкова в непростий для Зеленського період в черговий раз, як мені здається, послужила причиною для ревнощів у Офісі Президента, і там почали якось ворушитися і намагатися розігнати дискурс з приводу того, що Разумкова можуть покарати, пішли чутки, що його приберуть, поміняють на якусь іншу фігуру, більш керовану і більш зрозумілу», - говорить Романенко.

При цьому політолог вважає, що це нічим не загрожує для політичної системи і для самого Разумкова, оскільки він зараз є по суті технічною фігурою, яка не має своєї аудиторії у Верховній Раді.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

«Згадаймо того ж Гройсмана, який зумів склепати групу впливу свою і вмів працювати з різними групами впливу в Раді, що дозволило йому перетворитися на самостійного суб'єкта. Особливо коли він потім став прем'єр-міністром, на нього орієнтувалися десятки депутатів і він міг ставити палки в колеса Порошенко. Більш того, ми бачимо, що після того, як він перестав бути прем'єром, то він у Вінниці зміг просто винести Порошенка, грає в самостійні ігри, намагається знову повернутися в обойму тим чи іншим шляхом», - розповідає Романенко.

За його словами, у Разумкова таких позицій немає, і, якщо його приберуть з поста спікера, ніякого землетрусу в Раді не відбудеться, за це проголосує не тільки монобільшість, а й інші фракції підіграють цьому рішенню.

«І що буде робити Разумков? Він далі буде грати в кота Леопольда? Я думаю, що Дмитру потрібно розуміти, що дух часу і дух епохи вимагає кардинально інших підходів, він вимагає різкості, сильного гравця в центрі», - заявляє політолог.

На його думку, цей лідер рано чи пізно з'явиться і буде не грати на спробах зрівноважити залишки «другої республіки» у вигляді політичних сил, які сьогодні присутні в парламенті, а почне будувати повноцінну альтернативу цим політичним силам і не боятиметься називати речі своїми іменами. Говорячи про це, Романенко згадує нейтральну позицію Разумкова з приводу закриття каналів Медведчука.

«Якщо медведчуківські канали - це рупор Росії і провідники російської влади, з якою Україна перебуває в прямому конфлікті, то чому для цього потрібно шукати якісь механізми ухилення від прийняття відповідальності і не називати речі своїми іменами? Дмитро, треба називати речі своїми іменами - це піде вам тільки на користь», - резюмує Романенко.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Разумков розповів про субсидії, тарифному кризі і шокотерапії.

Раніше Чаплига заявив, що «слугам народу» доведеться входити в коаліцію.