Опозиція в Україні нещадно критикує владу - але те ж саме відбувається в будь-якій демократичній країні. Чи тільки тому падає рейтинг української влади?

Про це в ефірі програми «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

«Якимось чином виходить така дивна ситуація, що в Україні, з одного боку, повно грошей - ми дуже багата держава. На «Суспільне» телебачення ми витрачаємо два мільярди гривень, та й не тільки на нього. Постійно звучить: «Ми патріоти - давайте нам гроші»», - говорить Романенко.

За його словами, влада постійно дає приводи для критики, але при цьому намагається перекласти відповідальність з себе на своїх політичних опонентів. Так, ці опоненти теж далеко не ангели, нехай навіть породження пекла - але якщо ти не даєш привід для критики, ведеш правильну державну політику, то у тебе все буде добре. Як в Туреччині в Ердогана, якого ненавидить половина населення - а половина любить, тому що за вісімнадцять років він домігся величезних успіхів у побудові інфраструктури, потужних збройних сил, в розвитку економіки, в перетворенні Туреччини в регіональну наддержаву. Ердогана можна і потрібно критикувати за волюнтаризм, обмеження свобод. Але, прилетівши в новий стамбульський аеропорт, ти бачиш, що країна пішла далеко вперед.

«Ти бачиш, що ВВП виріс у два з половиною чи три рази. Що з'явилися десятки мільйонів людей, яких можна назвати новим турецьким середнім класом. Звідси й повага до Ердогана, і прийняття того, що він - дійсно лідер дуже серйозного масштабу», - вважає аналітик.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Юрій Романенко вказував на необхідність сильного гравця в центрі.

Також він прокоментував політичні амбіції Дмитра Разумкова.