Форуми "Україна 30", які проводить президент України Володимир Зеленський, є виходом з анабіозу до весни, щоб показати свою роботу. При цьому, людям потрібні конкретні дії, а економічні показники не ростуть.

Про це сказала політолог Олеся Яхно в ефірі програми "Що далі" на каналі "Знай24".

"Я думаю, що Зеленський почав розуміти ближче до весни, що потрібно виходити з анабіозу. Ось ці такі напади бадьорості - вони з'являються, я зараз політично говорю. Тому що все що ми чули до того - все добре. Коронавірусу немає, це усе придумали, у нас буде вакцина. У нас там п'яте, десяте. П'ять питань на місцевих виборах і так далі. А зараз ситуація, як би, вона не краще стає, в економіці показники не ростуть. Політично наростає фрагментація. Викликів зовнішніх теж стає більше", - сказала Олеся Яхно.

Вона відмітила, що напевно влада починає виходити з анабіозу, але не розуміє яким чином.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"І насправді ось ці форуми - це усе можна було проводити ще рік тому, можливо. Зараз, мені здається, люди чекають дій якихось конкретних. Чи конкретної пропозиції після конкретних ситуацій. Ну припустимо, можна ж не обов'язково брати геополітику або гуманітарну сферу - можна узяти, наприклад, фіскальні реформи. Це те, про що той же МВФ говорив. Але не обов'язково це робити постфактум: коли вам хтось про це говорить, ви намагаєтеся зібрати технології і намагаєтеся це перекласти на малий, середній бізнес. Можна запропонувати свою філософію, своє бачення в конкретній сфері, наприклад, фіскальна реформа. І це обговорити. А зробити 30 форумів і просто говорити, і показувати що ми як би не спимо. Ми про це думаємо, ми це обговорюємо - але це вже не працює. Тому що люди хочуть конкретних дій", - додала політолог.

Вона вважає, що краще зробити щось одне, але дійсно його зробити якісно, в комунікації з різними соціальними групами.

"Чим ось ці 30 форумів. Тобто, на мій погляд - це все-таки про те, щоб здаватися, а не бути, більше. Так, і потрібно щось робити, але професіоналів мало. Кадрів професійних теж мало. І розуміння теж дуже мало. У сенсі, є якісь точки, там, де є професійні люди, вони щось роблять і це правильно. Але в цілому, такого цілісного підходу - його немає. Тому ось такі форуми про те, щоб робити вигляд, що дивіться - ми ж як би ось", - сказала Яхно.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, Загородній пояснив чому форуми "Україна 30" не спрацюють.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Матіос відмітив, що форум "Україна 30" виглядає, як продаж держави за 30 срібняків.