Заяви Юрія Вітренка, який претендує на пост міністра енергетики, які він зробив під час візиту на Східний гірничо-збагачувальний комбінат, свідчать про його абсолютну незацікавленість у тому, щоб в Україні розвивалося хоч якесь виробництво. Про це, аналізуючи позицію Вітренка, розповів у своєму блозі політолог Тарас Загородній.

«Пан Вітренко, коли відвідував «Східний ГОК», повідомив нам усім на місці дуже цікаві новини. Працівникам він заявив, що ви збиткові, нема сенсу вас тримати. Більше того, сказав, що треба затопити уранові шахти, а робітникам порадив поїхати в Польщу і там працевлаштуватися, мовляв, там кращі умови праці, надсилайте гроші звідти і це буде корисніше для країни», - прокоментував політолог.

За його словами, Вітренко акцентував увагу на так званій порівняльній перевазі країн. За цією теорією, приміром, Китай мав би займатися тільки вирощуванням рису. А Україні нібито треба сільським господарством займатися.

«Неоліберали і спекулянти, яких у нас називають інвест-банкірами, ніколи не займалися виробництвом. Їхнє завдання – по-швидкому щось заробити. Горизонт планування – приблизно на квартал, якщо за цей час щось не виходить, вони це вбивають. Спекулянти заробляють завжди. Умовно кажучи, мислення пана Вітренка – краще спиляти все на брухт, продати його а шахти затопити. Але він не згадує, що шахти, навіть якщо затопити, їх все одно треба утримувати, це величезні гроші, бо це радіоактивна речовина. Але це високотехнологічне виробництво, яке дає довгострокові перспективи, хороші запаси для побудови замкнутого ядерного циклу, а це енергетична безпека країни», - сказав Тарас Загородній.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Відтак, за словами політолога, так звана реформаторська метушня свідчить про те, що ніхто нічим не збирається займатися, навпаки, хочуть розпиляти залишки радянської ще промисловості.

Нещодавно Знай.ua повідомив, що Тарас Загородній розповів про третій захід Вітренка.

Також він пояснив, чому форуми "Україна 30" не спрацюють.