Партія «Слуга народу» прийшла до влади, не позначаючи свою ідейну приналежність. Вже після цього вона оголосила про прихильність однієї ідеології, потім інший, і ось тепер - третій.

Цей процес у відеоблозі «Чаплига без питань» коментує політичний аналітик Михайло Чаплига.

«Слуги» зараз вирішили вже третього разу змінити свою ідеологію. До речі, питанням ідеології вони перейнялися вже після приходу до влади, адже зовсім без ідей якось непристойно. Тоді вони оголосили себе лібертаріанцями. Всіх це вразило: вирішили, що це, напевно, дуже розумні люди», - нагадує аналітик про недавні події.

Справжні лібертаріанці, тобто прихильники свободи ринку і противники високих податків, зраділи цьому. Але практика керівної партії різко розійшлася з цією ідеологією. Вона звелася до того, що влада нікому нічого не винна, але від дріб'язкового регулювання ніхто і не думав відмовлятися.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Така політика мало кому могла сподобатися. Тоді «слуги», бачачи, що в суспільстві зростає запит на соціалістичну ідею, вирішили осідлати хвилю. Втім, соціалісти з них вийшли такі ж, як лібертаріанці. На ділі все обернулося тільки руйнуванням структур, які залишилися від радянських часів, але замість них нічого нового створено не було.

«Товариші вирішили, що з соціалізмом у них теж не склалося, і тепер вони будуть меритократами. Я не буду заглиблюватися в те, що ідеологія - це за визначенням система поглядів і відносин до тих чи інших питань. Бути чи приватної власності? Ми йдемо націоналізувати оте підприємство, чи ні? Землю можна продавати, або тільки здавати в оренду? А меритократія - це взагалі-то влада гідних, а зовсім не влада клоунів і шоуменів» - підкреслює Чаплига.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він відзначав, що «Слуга народу» вже не може самостійно контролювати Верховну Раду.

Також Михайло Чаплига давав прогноз щодо того, до чого можуть призвести прем'єрські амбіції Тимошенко і президентські - Разумкова.