В ефірі програми «Романенко. Бесіди» Володимир Бандура, глава Innolytics Group розповів про відсоток інноваційних компаній на українському ринку.

«Основна маса цих розробок, про які ми говоримо, вони зроблені в більшості випадків на замовлення для іноземних компаній. Тобто, умовно кажучи, Samsung тут створив у нас R&D центр, у них більше 500 інженерів, вони роблять буквально сотні запатентованих рішень на захід», - розповідає експерт.

При цьому він зазначає, що це рішення, які з самого початку належать цим компаніям, тому що R&D центр є їх структурним підрозділом. Бандура зазначає, що є також партнерські компанії.

«Вони відносно самостійні, але у них є довгострокові договори, і вони розробляють на замовлення західних компаній певні речі, які вони можуть зробити. Їм ставлять завдання - вони їх роблять», - пояснює аналітик.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також зазначає, що може бути і таке, що людина зробила хорошу розробку, запатентувала її і нею зацікавилася велика компанія і купила цю розробку. Але таких випадків меншість.

«Я б не сказав, що це (інноваційні компанії в Україні, - ред.) якась самостійна одиниця, вона не становить відсоток чогось, вона існує сама по собі. Я думаю, все-таки в масі ось IT-компаній, які просто аутсорс роблять, не розробляючи інноваційні продукти, за оцінками, напевно, відсотків 10% вони б потягнули», - каже Бандура.

При цьому він зазначає, що на основі цих технологій західні підприємці, які розуміють, як це капіталізувати, можуть створювати мільярдні вартості, тому що знають, як перетворити це в бізнес і збільшити прибуток.

Нагадаємо, Савінов заявив, що до 2060 року нам обіцяють когнітивні технології.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Атаманюк заявив, що Україна рухається на шляху до феодального ладу.