В'ячеслав Чорновіл став творцем тієї концепції, яка лягла в основу незалежної України. Про це в ефірі програми «Культ особистості» Руслана Бізяєва говорить історик і політолог Кость Бондаренко.

«В'ячеслав Чорновіл був ініціатором того, щоб в кінці 1990 року створити Галицьку асамблею - об'єднання трьох областей, які стали флагманами незалежності. Він став фактично творцем тієї концепції, яка лягла в основу незалежної України», - сказав Бондаренко.

Історик висловив своєму думку щодо смерті В'ячеслава Чорновола.

«Мені здається, там був все таки нещасний випадок. Як мені розповідають обізнані люди і ветерани спецслужб, там насправді все було набагато страшніше і гірше. Політичної складової в його смерті не було», - вважає Кость Бондаренко.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами політолога крапку в цій справі не поставлять навіть через 200 років. Завжди будуть ті, хто буде вірити, що його вбив Кучма, тому що боявся конкуренції з його боку.

«Хоча якщо згадати останні роки життя В'ячеслава Чорновола, він не становив жодної небезпеки для Леоніда Кучми. Навряд чи він би висувався в президенти. Немає жодного факту, який говорив би, що він збирався балотуватися. Він був нормальним лобістом інтересів «Нафтогазу» України. Якраз Чорновіл увійшов в конфлікт зі своїм оточенням і група газовиків вийшли з «Народного Руху», тому що Чорновіл лобіював не їхні інтереси, а інтереси «Нафтогазу», - резюмував Кость Бондаренко.\

Нагадаємо, раніше Знай.ua приводив до прикладу слова політолога Тараса Загороднього про те, що у боротьбі між холодильником і телевізором в Україні холодильник виграє.

Крім цього, правозахисник Геннадій Друзенко раніше заявив, що наступна революція в Україні – буде черговою руїною.