В Україні трьома основними кандидатами на посаду прем'єр-міністра стануть міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, виконуючий обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко і грузинсько-український політик Михайло Саакашвілі.

Про це у своєму блозі сказав економіст Юрій Атаманюк.

"Прем'єріада... Хто основні кандидати на сьогодні. Розпочнемо з такої ось, сірої конячки, що нещодавно виникла на адміністративному небосхилі української влади, як Олексій Чернишов. Олексій Чернишов, який сьогодні, фактично він прийшов на місце Шмигаля, коли той з віце-прем'єра став прем'єром. А Чернишов займається сьогодні міським будівництвом і розвитком місцевих органів влади, регіональною політикою", - сказав Юрій Атаманюк.

Він відмітив, що Олексій Чернишов є людиною з бізнесу, що не дуже добре, тому що такі люди заточені на отримання прибутку. Так, в Сполучених Штатах Америки найбільші кризи були при двох президентах, які вийшли з бізнесу, - Роберті Гувері (1929 рік) і Джорджі Буші молодшому.

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

"Наступна кандидатура, яка вже давно звучить, це, звичайно, Вітренко. Якого утретє хочуть лобіювати на посаду першого віце-прем'єра, міністра енергетики. Ви прекрасно розумієте, чому ставитися приставка перший віце-прем'єр... Легше призначити прем'єра, легше знайти компроміси в парламенті завжди, чим, наприклад, міністра. І тоді можливий крок, що прем'єр-міністр йде у відставку і перший віце-прем'єр виконує обов'язки до узгодження уряду", - додав Атаманюк.

За його словами, якщо Вітренко стане прем'єр-міністром - це буде контрольний постріл по рейтингах влади.

"Остання кандидатура, яка дуже активно лобіюється різними центрами впливу і ним особисто, - це, звичайно, Михайло Саакашвілі... Нас чекають серйозні політичні баталії. Я вам скажу, те, що Шмигаль досі на посаді - це в тому і причина, що Офіс Президента знаходиться на так званій розтяжці", - відмітив економіст.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, політолог Руслан Бізяєв відмітив, що перезавантаження Кабінету міністрів почалося з Вітренко, але не закінчиться на ньому.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Загородній розповів, чому спікерові Разумкову важко претендуватиме на президентський пост.