Політолог Руслан Бортнік у своєму новому блозі розповів про загострення на Донбасі, зриви перемир'я і річницю Мінських угод.

«Якщо подивитися по суті, що відбувається сьогодні на Донбасі, то можна говорити про осипання перемир'я», - вважає він.

За словами Бортніка, фактично, сторони відмовилися від ключового зобов'язання і ключового обмеження перемир'я, яке полягало в тому, що сторони не застосовують снайперів і не ведуть розвідки.

«Десь тижні два-три йде активне наростання застосування і снайперів, і різного роду розвідок, мінування. З цим пов'язано і зростання кількості жертв серед військовослужбовців. Осипання цього перемир'я на тлі політичного тупика дійсно несе загрози нового розігрівання конфлікту», - переконаний політолог.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Також він нагадав, що під час символічних дій в ООН приурочених до річниці Мінська Росія звинувачувала Україну, а Україна - Росію в невиконанні Мінських угод.

«Всі сторони фактично обмінялися звинуваченнями, які на тлі того, що відбувається між Росією і Заходом, виглядали симптоматично. Росія і Захід очевидно розходяться», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше Знай.ua наводив до прикладу слова капітана першого рангу ВМС США у відставці Гарі Табаха про те, що ескалація на Донбасі почалася при Байдені.

Крім цього, також Гарі Табах заявив, що українська армія вже далеко не та, що була у 2014 році.