Що з Міжнародним валютним фондом? Місія поїхала. Так висловився Юрій Атаманюк з приводу фінансового становища України в новому випуску свого блогу на YouTube.

Економіст розповів своїм передплатникам, як в минулому році Україною була підписана програма Stand-By credit на 5 мільярдів доларів, по якій ми отримали 2,1 мільярда, фактично під погашення двох попередніх боргів.

«Ми повинні були отримати другий і третій транш у минулому році, які, на жаль, так і не отримали. Але Міжнародний валютний фонд все одно поставив умову: підписання тарифного меморандуму, так званого повного відпустки у вільне плавання, за ринковими цінами, тарифів на комунальні послуги.

На думку Атаманюка, Міжнародний валютний фонд розуміє, що наш уряд готують до відставки, і хоче спілкуватися і домовлятися вже з іншими людьми, включно з новим прем'єр-міністром.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Влада просто боїться будь-якого підняття тарифів, і в цьому є заслуга кожного українця, який своєю активною позицією, на своєму рівні, висловлювався проти грабіжницької тарифної політики», - ділиться думкою Атаманюк.

Далі економіст стверджує, що в України є негативний сигнал від місії валютного фонду, що послужило причиною стрибка валюти на міжнародному банку. З іншого боку, уряд не має стратегії і тактики до подальших дій.

«Ось така виходить «чехарда» в стосунках з кредиторами, з внутрішньої і економічною політикою. Без сильного уряду і прем'єр-міністра немає чітких зрозумілих сигналів для бізнесу всередині України, так, як і немає зовнішніх гравців і кредиторів. Країна не зможе розвиватися належним чином. Така ситуація сприятиме тільки до подальшого погіршення кон'юнктури фінансового стану України», - резюмував Атаманюк.

Раніше Знай.ua публікував думку Атаманюка щодо того, чому Україна рухається по шляху до феодального ладу

Крім того, раніше Атаманюк озвучив основних кандидатів на посаду прем'єр-міністра.