Партія «Слуга народу» хоча і залишається поки на першому місці, але її позиції далеко не так міцні, як були у 2019 році. Громадяни розчаровуються в ній - але кому після цього віддають свою підтримку? Як це змінює розклад сил в українській політиці та до яких наслідків може привести?

Про це в програмі «Що далі» на каналі «Знай 24» розповідає політичний експерт Віктор Таран.

«Потенційні голоси, які зараз втрачає партія влади, в основному дістаються «Опозиційною платформі - За життя». Те ж саме відноситься і до можливих кандидатів від цієї партії на наступних президентських виборах - до них перетікають голоси Зеленського, хоча вони поки ще поступаються йому», - зазначає аналітик.

Якби президентські вибори проводились зараз, Володимир Зеленський лідирував би в першому турі, а в другій разом з ним вийшли б або Юлія Тимошенко, або Юрій Бойко, або Петро Порошенко. Однак гість програми вважає, що Юлія Володимирівна має на це небагато шансів, на відміну від двох інших кандидатів.

Судячи з усього, на Банковій оптимальним суперником для чинного президента вважають Бойко, і тому мають намір допомогти йому вийти до другого туру.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

«Хоча мені як політтехнолога доводиться мати справу з такими поняттями, як «Захід» і «Схід», сам я все ж вважаю за краще не ділити свою країну на частини. Однак багато що вказує на те, що Юрія Бойка намагаються зробити єдиним кандидатом від Сходу, і зараз зусилля влади спрямовані на це», - зауважує Віктор Таран.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей політолог вказував на проблеми, які можуть виникнути в Анатолія Шарія через російські гроші.

Крім того, він прокоментував зростання рейтингу Петра Порошенка.