Узурпація влади є наслідком магії простих рішень, коли людина за відсутністю потрібних знань намагається виконати завдання.

Про це сказав анархіст Михайло Чаплига у відеоблозі “Чаплига без питань”.

"Сьогодні ми поговоримо про витоки не то що диктатури, а узурпації. Звідки береться узурпація. Узурпація, влада або бажання, або прагнення до узурпації - це природний наслідок магії простих рішень. Прості рішення. Ну, ось уявіть собі, що ось якимсь чином вам треба цю кульку розкласти на дві частини. Тобто, вам треба вирішити це завдання - розкласти цю кульку на дві частини. Ви починаєте, намагатися знайти якусь слабку точку, намагаєтеся прорахувати де. Ви повинні її зрозуміти. Ви повинні цю кульку усвідомити", - сказав Михайло Чаплига.

Він відмітив, що якщо людина розбереться в тому, як була зроблена металева куля і як влаштовані процеси в ній – тo кулю можна буде відкрити навіть за допомогою нігтя.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"А тепер уявіть собі, що ви намагаєтеся, у вас бракує знань і розуміння. Ви не знаєте природу металу. Ви не знаєте як це усе було. Ось, шов. Чим він був зроблений, де він закріплений і так далі. Ви цього не знаєте. Ви взагалі нічого не знаєте. Але у вас стоїть завдання цю кульку розколоти на дві частини. Тоді з'являється магія простих рішень. Озлобленість на усіх тих розумних людей, які вам говорять, - спочатку треба вивчити науку металознавство, потім вам треба інші науки усвідомити. Потім вам треба застосувати мозок, логіку, подумати. Це час, зусилля і знання. Це те, чого у вас немає, але у вас є бажання і нерви. І ви ось так берете молоток. І вона не розколюється. Ви її починаєте псувати. Вона починає м'ятися. Молоток починає ламатися", - додав анархіст.

За його словами, саме таким чином і народжується узурпація. При чому, вона народжується в дитинстві, коли батьки опікують дитину і не прищеплюють їй критичне мислення. Тобто, вони хвалять дитину за все і звинувачують інших за те, що у дитини не виходить.

"Усі навкруги винні, тільки не ти. Ти розумне дитятко, так, бийся ще голівонькою об стінку. Бийся, дитятко, пробий, не бійся, все буде добре. Воно росте звідти. З цієї магії простих рішень", - сказав Чаплига.

Нагадаємо, як повідомляв Знай.ua, на думку експерта, супротивником Зеленського на виборах стане єдиний кандидат Сходу.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що на думку Атаманюка, без сильного уряду немає чітких сигналів як для бізнесу усередині України, так і для кредиторів.